אלכס קומן
מומחה ליצירת ערך, פרשן כלכלי בכיר, מרצה באוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם.
חזון, חדשנות, מנהיגות: בזירת העסקים כל ארגון רוצה ליצור ערך וצריך להבין איך להתאים את יעדיו בהתאם לרוח הזמן עקב שינויים פוליטיים, כלכליים, חברתיים וטכנולוגיים.
דעאל שלו
יזם, בלוגר ומרצה. מחבר “הסוד הקדמוני” ורבי מכר נוספים.
ביטקוין – איום, בועה או צורך השעה: דומה שכולם כבר שמעו על הביטקוין אבל לרבים לא ברור על מה המהומה. האם עולם הקריפטו יתפוגג כבועה, או שמא זוהי תחילתה של מהפכה בעולם הפיננסי כולו? הידע הזה עשוי להתגלות כחדשות חשובות לעתיד הכלכלי של כל אחד מאיתנו.
מה למדנו מאיש המערות – דרך סיפורים אישיים, הומור ושפע של מקורות מדעיים, מציג לנו דעאל מה מלמדות האנתרופולוגיה, הארכיאולוגיה והביולוגיה על מה שנכון וראוי לבני האדם. כיצד טעות קטנה בהיסטוריה הפוליטית הפכה את העולם על ראשו, ובעיקר, כיצד ניתן לשבור את מעגל הקסמים ולצאת לדרך מתגמלת וחדשה, טעימה ובריאה.
שרית אמיתי
מאמנת עסקית בכירה, מנחת סדנאות ומרצה, מתמחה בתרפיה פיננסית.
סיפור אחר על כסף: כולנו רוצים לחיות ברווחה אך בפועל רוב האנשים מוטרדים בענייני כספים. המקור לכל בעיותינו עם כסף נמצא בממד הרגשי, במישור היחסים שלנו עם כסף, עוברים מדור לדור וקשורים בחוויות הילדות שלנו וביחסים שאימצנו מהורינו. ההרצאה מביאה נקודת מבט חדשה ומרעננת, שתאפשר לנו להיות מודעים יותר ליחסינו עם כסף ותאפשר ליצור רווחה כלכלית בחיינו.
עומר מואב | על כלכלת ישראל מיתוסים, אינטרסים, פופוליזם ומציאות במדיניות כלכלית בישראל
פרופסור לכלכלה באוניברסיטת רייכמן בהרצליה ובאוניברסיטת וורויק באנגליה, זכה בפרס מפעל הפייס ע”ש לנדאו על הישגיו המחקריים, היה יועצו הכלכלי של שר האוצר יובל שטייניץ. מחקרו עוסק בצמיחה כלכלית, אי-שוויון, הגירה, עוני, וכלכלת ישראל. מאמריו זכו לפרסום בכתבי העת הכלכליים המובילים בעולם, והוא מדורג בשני האחוזים המובילים של חוקרי הכלכלה בעולם.
העוני בעולם: מיגור העוני בעולם – תקווה, אכזבה, הצלחה: על התפתחות המחקר הכלכלי על העוני, על הצמיחה הכלכלית והתפתחויות כלכליות וחברתיות נוספות והשפעתן על היקף העוני בעולם, ועל הניסיונות לסייע לעניים ולצמצם את העוני. מה הצליח ומה אכזב.
מקור הפערים בעושר בין מדינות: עשרת אלפים שנים של התפתחות מדינות והגורמים לפערי העושר בעולם. ההרצאה עוסקת בחזית המחקר לגבי הגורמים העמוקים לפערי העושר בין מדינות: גאוגרפיה, אוכלוסייה, גיוון אתני וגנטי ואקראיות ההיסטוריה. ההרצאה מתמקדת גם בגורמים להיווצרות מדינות מתפקדות, תנאי להתפתחות כלכלית, באזורים מסוימים בעולם ולא באחרים.